عمل میومکتومی
جراحی فیبروم رحمی:
یکی از شایعترین انواع جراحی زنان ، جراحی میوم رحمی است . فیبروم رحمی یک توده خوش خیم و شایعترین بیماری رحم است که منشأ آن عضله رحم است . میوم رحم در بسیاری از مواقع نیاز به درمان جراحی ندارد ، اما گاهی به تشخیص متخصص و جراح زنان باید خارج شود.
اندیکاسیون عمل میومکتومی :
همانطور که گفته شد درمان میوم رحم دراکثر اوقات نیازی به مداخله جراحی ندارد . اما مواردی هست که خارج کردن آن به روش جراحی لازم است:
- فیبروم با سایز خیلی بزرگ که باعث بزرگی شکم شود
- فیبروم با اثر فشاری بر اندومتر :
در صورتی که مشکل ناباروری وجود داشته باشد و فیبروم باعث فشار بر اندومتر رحم و نامنظم شدن و نا پیوستگی اندومتر شده باشد نیاز است که میومکتومی انجام شود. - خونریزی شدید پریود که به درمان دارویی پاسخ ندهد
- کم خونی شدید
- سقط مکرر
- عوارض بارداری مانند زایمان زودرس و IUGR
- درد لگن
- دیس پارونی
- احتباس ادراری :
وقتی میوم بزرگ بوده و برسیستم ادراری فشار وارد کند ، ممکن است احتباس ادراری ایجاد شده و کلیه ها دچار تورم شوند و یا با فشار بر مثانه باعث تکرر ادرار شود. - میوم های متعدد
- دیس منوره شدید
- رشد سریع میوم
اقدامات قبل از میومکتومی :
قبل از جراحی فیبروم رحم بسیار مهم است که کم خونی بیمار اصلاح شود. گاهی نیاز است روز قبل از عمل ، بیمار در بیمارستان بستری شده و چند واحد خون دریافت کند. در صورت وجود بیماری زمینه ای مهم مانند دیابت ، فشار خون بالا ، اختلال تیروئید و...مشاوره قبل از عمل باید انجام شود. 8 ساعت ناشتا بودن قبل از عمل نیز باید رعایت شود.
انواع روشهای میومکتومی :
در هر عمل جراحی فیبروم رحمی ، مخصوصا در مواردی که زنان در سنین باروری قرار دارند و یا مشکل ناباروری دارند ، تلاش جراح زنان بر حفظ رحم است . اما در سنین بالاتر و یا مواردی که خونریزی غیر قابل کنترل باشد و یا احتمال عود فیبروم زیاد باشد ، ممکن است جراح زنان با رضایت بیمار تصمیم به خارج کردن رحم ( هیسترکتومی ) بگیرد. انواع روشهای میومکتومی توضیح داده شده است.
میومکتومی از طریق لاپاراتومی :
میومهای اینترامورال ( داخل عضله رحم ) و ساب سروزال ( فیبرومهای سطحی روی رحم ) می توانند به روش باز یا لاپاراتومی خارج شوند . در مواردی که رحم دارای فیبرومهای متعدد است بهتر است از روش لاپاراتومی استفاده شود. چرا که لازم است برشهای مختلف روی رحم داده شود و در روش باز ، جراح می تواند ترمیم رحم را با ظرافت بیشتری انجام دهد.
میومکتومی از طریق لاپاراسکوپی :
در مواردی که فیبروم منفرد و یا تعداد آن کم است و مخصوصا در فیبرومهای ساب سروزال روش لاپاراسکوپی یا لیزری بیشتر کاربرد دارد. انجام آن به مهارت جراح نیاز دارد ، اما چسبندگی لگن بعد از میومکتومی هم در لاپاراسکوپی و هم در روش جراحی باز یا همان لاپاراتومی ممکن است ایجاد شود.
جراحی فیبروم رحم با هیستروسکوپی :
هیستروسکوپ یک وسیله بسیار کاربردی جهت جراحی فیبروم رحم است که بدون هیچ برشی بر روی شکم و یا رحم ، فیبروم خارج می شود. استفاده از هیستروسکوپی و رزکتوسکوپی ، بهترین روش جراحی میومهای ساب موکوس و پولیپ هایی است که داخل حفره رحم قرار دارند . فیبروم ساب موکوس در سونوگرافی ، هیدروسونوگرافی و عکس رنگی رحم تشخیص داده می شود .میوم رحم و پولیپ در موارد سقط مکرر و ناباروری ، قبل از اقدامات درمانی حتما باید توسط جراح فوق تخصص ناباروری برداشته شوند.
عوارض عمل میومکتومی :
عارضه بعد از اعمال جراحی از جمله میومکتومی شایع نیست . مهمترین عارضه میومکتومی ، هیسترکتومی به دلیل عدم کنترل خونریزی و میوم های متعدد است. باز شدن و آسیب به اندومتر رحم نیز عارضه دیگری است. چسبندگی رحم به اعضای لگنی بعد از جراحی و عود فیبروم رحم در بعضی خانمها اتفاق می افتد.
بهترین جراح فیبروم رحم در اصفهان :
مهمترین نکته در جراحی فیبروم رحم مخصوصا دختران مجرد ، خانمهای نابارور و دچار سقط مکرر ، حفظ رحم و حفظ قدرت باروری رحم است و به همین دلیل بانوان بدنبال بهترین جراح زنان هستند که عمل جراحی با کمترین عارضه و بدون آسیب به رحم انجام شود . در اصفهان نیز ، با حضور بهترین پزشکان متخصص و جراح زنان ، عمل میومکتومی با دقت ، مهارت و ظرافت انجام می شود.
- اقدامات پس از میومکتومی و سؤالات رایج مربوط به عمل جراحی فیبروم ، در مقاله بعدی توضیح داده خواهد شد.
جهت مشاوره ، درمان و جراحی فیبروم رحم می توانید به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش جراح زنان و فوق تخصص ناباروری اصفهان مراجعه فرمایید. نوبت دهی انلاین از طریق صفحه اصلی سایت امکان پذیر می باشد.

آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کورتاژ تشخیصی
تاریخ انتشار : 1399-11-26تاریخ بروز رسانی : 1400-11-19 -
کاربرد هیستروسکوپی
تاریخ انتشار : 1399-05-09تاریخ بروز رسانی : 1401-04-06 -
اقدامات بعد از میومکتومی
تاریخ انتشار : 1401-04-10تاریخ بروز رسانی : 1401-04-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .