منو اصفهان ، دروازه شیراز ، ابتدای چهارباغ بالا ، کوی بهار آزادی ، مجتمع بهار ، طبقه دوم - تلفن : 36206186 - 09383657786
جراحی زیبایی و ترمیمینوبت دهی اینترنتیدرمان قطعی خونریزی رحمی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / اعمال جراحی / بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی ؟

بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی ؟

بیهوشی کامل یا بی حسی موضعی ؟

در عمل سزارین و بسیاری اعمال جراحی دیگر در حیطه زنان می توان از دو روش بیهوشی کامل یا عمومی و یا بی حسی موضعی از کمر یا همان روش اسپاینال استفاده کرد. برای انتخاب روش باید نسبت به مزایا و معایب هر دو روش آگاهی کامل داشته باشید. انتخاب روش هم به ترجیح متخصص بیهوشی و هم اولویت بیمار بستگی دارد.

بیهوشی عمومی در سزارین:

برای انجام بیهوشی عمومی ، متخصص بی هوشی داروهای لازم را به بیمار تزریق می‌کند و بیمار به خواب فرو می‌رود. این موضوع بیمار را در طول مدت جراحی، بیهوش و بدون درد نگه می‌ دارد. معمولا در زمان عمل جراحی یک لوله تنفسی برای بیمار قرار داده می‌شود تا بدین طریق تنفس بیمار در زمان عمل جراحی کنترل شود. زمانی که جراحی به پایان برسد، متخصص بی هوشی مقدمات بازگشت فرد به حالت هوشیار را فراهم می‌کند.

عوارض بیهوشی کامل در سزارین:

علاوه بر عوارض سزارین ، بیهوشی کامل هم ممکن است عوارض مختصری داشته باشد. مدت زمان بیهوشی در سزارین معمولا طولانی نیست چرا که اگر عمل سزارین بدون مشکل باشد نهایتا 30-60 دقیقه زمان می برد ، بنابراین در اکثرمواقع عوارض چندانی ندارد . هرچند برخی افراد ممکن است دچار عوارض موقتی شوند که باید نسبت به ان آگاهی داشته باشند.عوارضی مثل تهوع و استفراغ بدلیل حساسیت به داروی بیهوشی ، گلود درد بدلیل لوله گذاری ، گیجی ، درد عضلانی ، لرز و...

آمادگی قبل ازعمل سزارین :

آمادگی قبل از عمل در بی حسی موضعی یا همان اسپاینال و بیهوشی عمومی یکسان است. 8 ساعت ناشتا بودن قبل از عمل سزارین توصیه می شود.

روش بی حسی اسپاینال :

شاید خیلی از مادران باردار نسبت به روش اسپاینال ذهنیت منفی داشته باشند که به علت نداشتن آگاهی کامل در مورد عوارض و مزایای این روش است. بی حسی موضعی یا اسپاینال روش ایمنی است و مشکلاتی در طولانی‌ مدت برای مادر باردار ایجاد نمی‌کند. مادر باید با تکنسین و پزشک بیهوشی همکاری کرده و در پوزیشن مناسبی قرار بگیرد و طوری بنشیند که فضای بین مهره‌ای به خوبی باز شده و تزریق بطور دقیق انجام شود. پس از وارد شدن سوزن بسیار نازک در فضای بین مهره های پایین کمری و تزریق دارو ، مادر از شکم به پایین بی حس و بی درد می‌شود، اما همچنان قادر به تکان دادن بازوها، سر و بالاتنه خود خواهد بود. داروی بی حسی مستقیما به فضای اطراف نخاع که حاوی مایع مغزی نخاعی است تزریق شده و سوزن وارد نخاع نمی شود. با این روش مادر طی چند ساعت از کمر به پایین بی حس خواهد ماند.

داروی بی حسی تزریق شده ، اعصاب متصل به شکم، لگن، پا و پنجه‌ها را بی حس می‌کند و فرد دیگر هیچ احساس دردی در زمان جراحی نخواهد داشت. همچنین قادر به حرکت پای خود در زمان جراحی نخواهد بود. داروهای دیگر نیز ممکن است در چند ساعت بعد از جراحی برای کاهش بیشتر درد، به بیماران تزریق شوند.

بی حسی اسپاینال در چه مواردی مناسب نیست ؟

روش بی حسی بسیار کاربردی و موثر است ، اما ممکن است در برخی موارد برای خانم‌ها مناسب نباشد. مشکلاتی از قبیل:

بیهوشی عمومی بهتر است یا بی حسی از کمر؟

برای انجام سزارین از هر دو روش بیهوشی و بی حسی از کمر ( اسپاینال ) می توان استفاده کرد. روش انتخابی به ترجیح بیمار و تصمیم متخصص بیهوشی ( بر اساس ناشتا بودن یا نبودن مادر و نیز فرم فک و دندانها و.....برای لوله گذاری ) بستگی دارد. در بیهوشی عمومی ، لوله گذاری از نای انجام می شود و امکان عبورمختصری داروی بیهوشی از طریق جفت وجود دارد . در روش اسپاینال که بی حسی از کمر انجام می شود ، مادر کاملا هشیار است و صدای گریه نوزاد را شنیده و بلافاصله می تواند نوزاد خود را ببیند.

عوارض بی حسی از کمر :

گرچه امروزه روش اسپاینال ، روش ارجح بسیاری از متخصصین بیهوشی و جراحان می باشد اما مثل هر روش مزایا و معایبی هم دارد که در مقاله بعدی به انها اشاره خواهیم کرد تا علاوه بر مشورت با متخصص زنان و زایمان خود ، از اطلاعات اولیه کافی هم برخوردار باشید.

جهت مشاوره و انجام سزارین در بیمارستان میلاد اصفهان می توانید به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش جراح و فوق تخصص زنان ، زیبایی و ناباروری اصفهان مراجعه فرمایید.

دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان و زایمان ، فوق تخصص نازایی و IVF
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
عوارض ناهنجاری های جفت در بارداریعوارض ناهنجاری های جفت در بارداری

در اوایل بارداری جفت در بسیاری موارد در موقعیت پایین رحم قرار دارد . دراین موارد توصیه می شود جهت پیشگیری از خونریزی سه ماه اول حاملگی ، مادر باردار ... ادامه مطلب

سرطان تخمدانسرطان تخمدان

تحقیقات مختلف نشان داده اند که مصرف داروهای تحریک تخمدان و عوارض داروهای نازایی در درمان ناباروری ، نقشی در ایجاد سرطان تخمدان در آینده .... ... ادامه مطلب

شرایط بارداری در سن بالاشرایط بارداری در سن بالا

بارداری در سن بالا جزو حاملگی های پر خطر محسوب می شود و مراقبت های دوران بارداری باید بصورت ویژه صورت گیرد. در این شرایط، ازمایشات و.... ... ادامه مطلب

بیوگرافی

دکتر منصوره پژمان منش
رتبه برتر بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان
فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری، IVF و لاپاراسکوپی از دانشگاه علوم پزشکی تهران
عضو انجمن باروری وناباروری ایران ( ISRM )
مسؤول فنی مرکز ناباروری بیمارستان فوق تخصصی میلاد اصفهان
دوره جراحی زیبایی زنان


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین