
خانمهایی که با وجود رحم دوشاخ باردار می شوند ممکن است دوران بارداری طبیعی و بدون هیچ مشکلی داشته باشند اما برخی ممکن است به عوارضی دچار شوند.

ناهنجاری های مادرزادی رحم ممکن است باعث سقط مکرر ، زایمان زودرس و مشکلاتی در بارداری شوند که توسط جراح و فوق تخصص زنان و نازایی اصلاح و ترمیم می شوند

میومکتومی با هیستروسکوپ روش ارجح برای فیبرومهای داخل حفره رحم قرار می باشد . در این روش با رزکتوسکوپ کل فیبروم از داخل حفره رحم خارج می شود.

بهترین و دقیق ترین و روش استاندارد جهت برداشتن پولیپ داخل حفره رحم ، استفاده از هیستروسکوپی است که تعیین محل دقیق پولیپ زیر دید مستقیم را فراهم میکند.

در مواردی که علایم بیمار به دارو پاسخ ندهد و مواردی که سایز وموقعیت فیبروم و شرایط باروری بیمارایجاب کند از روشهای جراحی استفاده میشود.

اکثر فیبرومها کوچک و بدون علامت هستند ولی بستگی به سایز و تعداد و محل قرار گیری انها ، علایمی چون خونریزی های شدید ویا طولانی مدت ، درد و فشار لگنی و تداخل با باروری ، حاملگی و سقط ایجاد می کنند.

پولیپها میتوانند بدون علامت نیز باشند ودر طی ارزیابی ناباروری در سونوگرافی ویا هیستروسکوپی کشف شوند ویا در صورتی که از دهانه رحم بیرون زده باشند در حین معاینه دیده شوند.