عفونت واژن در دختران
ترشحات واژن در دختران:
ترشح واژن در دختران قبل از بلوغ شکایتی است که بسیاری از مادران و دختران را دچار نگرانی میکند. ترشح واژن در این سنین معمولا در اثر التهاب و تحریک ایجاد میشود.در سنین قبل از بلوغ ابتدا ناحیه تناسلی خارجی درگیر شده و سپس عفونت واژن ایجاد میشود.بدلیل اینکه مجرای ادرار، واژن و مقعد دردختران نزدیک به هم هست میکروبهای یک ناحیه به راحتی میتواند به نواحی مجاور سرایت کند.آگاهی مادران و بانوان عزیز در این زمینه و مراجعه به موقع به متخصص زنان جهت پیشگیری و درمان عفونت ناحیه تناسلی جهت حفظ ارامش و سلامتی دختران که مادران آینده هستند بسیار اهمیت دارد.
عامل ایجاد عفونت واژن در دختران :
عفونت واژن در دختران نابالغ دراثر میکروبهای متعددی که در پوست ناحیه تناسلی خارجی و پرینه وجود دارند دراثر بهداشت ضعیف این ناحیه ایجاد میشود و گاهی هم عفونت محصول رشد یک میکروب منفرد است. گاهی عامل عفونت ، وجود جسم خارجی مانند خرده های دستمال توالت در واژن است .برخی کودکان ممکن است از روی کنجکاوی قطعه های کوچک اسباب بازی و یا دانه های نخود و لوبیا را وارد واژن خود کنند که باعث عفونت میشود.
علایم واژینیت در دختران نابالغ:
علایم واژینیت بصورت تحریک ، خارش ، سوزش ، قرمزی ، ترشح و بوی بد به مدت طولانی وجود دارد. گاهی ریزش ادرار به ناحیه تناسلی ملتهب باعث سوزش ادرار میشود و برخی اوقات ممکن است عامل عفونی به داخل مجرای ادرار وارد شده و باعث عفونت ادراری شود.
تشخیص واژینیت در نوجوانان :
در دخترانی که قبل از بلوغ ترشح واژن و یا جسم خارجی دارند باید احتمال سوء استفاده جنسی را در نظرداشت.کشت ترشحات واژن در کشورهای دیگر برای کودکان در این سن مخصوصا در موارد شک به سوء استفاده جنسی انجام میشود ولی در ایران مرسوم نیست. اگر ترشحات واژینال علی رغم درمان ادامه داشته باشد و یا ترشحات واژن خونی یا قهوه ای رنگ باشد باید به وجود جسم خارجی در واژن شک کرد. در این مواقع انجام اقدامات تشخیصی با واژینوسکوپ یا شستشوی واژن باید انجام شود.
درمان عفونت واژن دردختران:
اصل اولیه در درمان دخترانی که با خارش و سوزش ناحیه ولو مراجعه میکنند و دچار واژینیت هستند ، رعایت نظافت و اقدامات بهداشتی است .ممکن است تجویز انتی بیوتیک توسط متخصص زنان ضرورت داشته باشد. اغلب اوقات مشکل بیماران حالت راجعه دارد. در مواردی که علایم تحریک ولو بصورت حاد ایجاد شده عامل عفونت تک میکروبی بوده و درمان ان راحت تر است . اما در موارد مزمن که علایم چند ماه یا چند سال ادامه داشته عامل عفونت چند میکروبی بوده و نیازمند انتی بیوتیک های وسیع و قوی می باشد.
دکتر منصوره پژمان منش ، جراح و متخصص زنان اصفهان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بلوغ در دختران
تاریخ انتشار : 1395-08-20تاریخ بروز رسانی : 1399-03-05 -
تجاوز جنسی در کودکان و نوجوانان
تاریخ انتشار : 1399-03-26تاریخ بروز رسانی : 1401-09-11 -
تشخیص بلوغ زودرس در دختران
تاریخ انتشار : 1399-05-06تاریخ بروز رسانی : 1400-04-27 -
تنبلی تخمدان در دختران
تاریخ انتشار : 1400-06-20تاریخ بروز رسانی : 1400-06-20
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .