درمان جراحی فیبروم رحم
جراحی میوم رحم :
میوم رحم یکی از بیماریهای شایع رحم است که در بسیاری موارد بدون علامت بوده و حتی ممکن است فرد از وجود ان بی اطلاع باشد . اما در مواردی که به تشخیص متخصص و جراح زنان ، نیاز به درمان دارد ، درمان بصورت انتظاری ، درمان دارویی یا علامتی و جراحی انجام می شود.در مواردی که علایم بیمار به دارو پاسخ ندهد و مواردی که سایز وموقعیت فیبروم و شرایط باروری بیمار ایجاب کند از روشهای جراحی استفاده میشود. بهتر است قبل ازجراحی میوم رحم ، کم خونی بیمار را درمان کرد.
جراحی میوم رحمی در چه مواردی انجام میشود؟
- فیبروم های خیلی بزرگ
- خونریزی های شدید و بدون پاسخ به درمان طبی
- کم خونی شدید و مقاوم به درمان
- مواردی از نازایی
- سقط مکرر
- عوارض بارداری مانند زایمان زودرس
- اثرات فشاری فیبروم بر روی کلیه مثانه روده و....مانند احتباس ادرار، تکرر ادرار ، یبوست
- درد شکم
انواع روشهای جراحی میوم رحم:
1- میومکتومی :
جراحی خارج کردن میوم یا میومکتومی به چند روش انجام می شود. میومکتومی به روش لاپاراتومی ( جراحی باز ) و لاپاراسکوپی ( جراحی بسته یا لیزری ) ، برای فیبروم های داخل عضله رحم ( اینترامورال ) و میوم های خارج رحم که روی رحم قرار دارند ( ساب سروزال ) انجام می شود. در این روش میوم از بافت رحم جدا شده و رحم ترمیم می شود.تمام سعی جراح زنان براین است که رحم حفظ شده و باروری شخص در آینده مختل نشود.میومکتومی از طریق هیستروسکوپی روش ارجح برای فیبرومهای داخل حفره رحم ( زیر مخاطی ) می باشد . دراین روش جراح زنان ، از طریق واژن با هیستروسکوپ وارد فضای رحم شده و با رزکتوسکوپ ، فیبروم را خارج می کند .
2- خارج کردن رحم ( هیسترکتومی ):
در مواردی که روشهای دیگر مؤثر نباشند و یا عود مکرراتفاق افتاده ، هیسترکتومی روش قطعی محسوب میشود. در هر جراحی میومکتومی بدلیل احتمال خونریزی غیر قابل کنترل بایستی احتمال هیسترکتومی را با بیمار در میان گذاشت.
3- تخریب اندومتر:
تخریب اندومتر درافرادی که تمایلی به بارداری در آینده ندارند با یا بدون میومکتومی انجام میشود وبا سوزاندن مخاط اندومتربه کاهش خونریزی کمک میکنند.
4- آمبولیزاسیون شریان رحمی :
آمبولیزاسیون شریان رحمی ، روشی کم تهاجمی جهت درمان قطعی فیبروم می باشد که با ایجاد لخته در عروق رحمی خونرسانی به میوم را کاهش داده ، باعث کوچک شدن آن میشود و برای افرادی که به هیچ وجه قصد بارداری در آینده را ندارند ممکن است گزینه مناسبی باشد.
بهترین روش جراحی فیبروم رحم :
بهترین روش درمان میوم رحم در همه افراد ، لزوما جراحی نیست . انتخاب بهترین روش جراحی فیبروم ، بستگی به سن فرد ، وضعیت باروری فرد ، موقعیت و محل میوم ، سایز فیبروم و صلاحدید پزشک معالج شما دارد. اگر شما هم دچار فیبروم رحم هستید می توانید با انتخاب متخصص و جراح زنان ماهر ، از روش درمان خود مطمئن باشید. بهترین جراح زنان کسی است که علاوه بر توان علمی بالا درتشخیص دقیق و انتخاب بهترین و مناسب ترین گزینه درمان ، دقت و ظرافت لازم در عمل جراحی را دارا باشد.
احتمال عوارض وعود بعد ازلاپاراتومی بیشتر است یا لاپاراسکوپی؟
میوم رحم حتی پس از برداشتن فیبروم به روش جراحی در 10-25% موارد عود میکند که مربوط به رشد جدید فیبروم و یا برداشتن ناکامل میوم در طی جراحی باشد. در تحقیقات متعدد میزان عود ارتباطی به روش جراحی نداشته است. چسبندگی عارضه هر عمل جراحی از جمله میومکتومی است که هم در لاپاراسکوپی و هم در جراحی باز دیده میشودولی میتوان با استفاده از موادی میزان چسبندگی را کاهش داد.
دکتر منصوره پژمان منش متخصص و جراح زنان ، فوق تخصص ناباروری و آی وی اف اصفهان ، یکی از بهترین پزشکان جراح زنان در کلیه اعمال جراحی زنان ، زیبایی ، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی در بیمارستان میلاد اصفهان می باشند. شما عزیزان می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
03136206186
09383657786
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تشخیص و درمان فیبروم رحم
تاریخ انتشار : 1399-02-26تاریخ بروز رسانی : 1401-04-06 -
رحم دو شاخ
تاریخ انتشار : 1399-09-06تاریخ بروز رسانی : 1401-10-25 -
پولیپ رحم
تاریخ انتشار : 1393-11-27تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05 -
چسبندگی رحم
تاریخ انتشار : 1400-02-16تاریخ بروز رسانی : 1401-03-27 -
رحم سپتوم دار
تاریخ انتشار : 1400-04-03تاریخ بروز رسانی : 1400-06-05
نظرات کاربران درباره این مطلب :اصغررفیعی [ 1403-08-06 ]
سلام سه ماه ازدواج کردیم واقدام به بارداری کردیم که متوجه شدیم خانمم میوم داره.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .