بی نظمی سیکل قاعدگی در دختران
اولین قاعدگی در دختران:
قاعدگی اخرین مرحله بلوغ در دختران است . در واقع شروع پریود در دختران در اوایل بلوغ ، نشانه مهمی در ادامه طبیعی روند بلوغ ، سلامت دستگاه تولید مثل و در نهایت باروری در اینده محسوب می شود. سیکل قاعدگی در دختران نوجوان ممکن است در ابتدا نامنظم و غیر قابل پیش بینی باشد ، یا میزان خونریزی کم یا زیاد بوده و همین امر باعث نگرانی مادران و مراجعه به متخصصین زنان می گردد. توجه به علایم دوران بلوغ و رعایت بهداشت دوران قاعدگی یکی از نکات مهم دربهبود وضعیت سلامت زنان در اینده می باشد.
قاعدگی نامنظم در دختران :
اکثر دختران نوجوان در اوایل بلوغ ممکن است پریود نامنظم را تجربه کنند . این امر می تواند طبیعی و در اثر عدم تکامل کامل محور مغز- تخمدان باشد که به مرور زمان و در طی دو سه سال معمولا با تنظیم هورمونها ، سیکل قاعدگی طبیعی و منظم می شود. اما نامنظمی پریود علل مهمتری هم دارد که نیاز به بررسی توسط متخصص زنان دارد.
اختلال قاعدگی در دختران :
اختلال قاعدگی در دختران نوجوان ممکن است بصورت فواصل خیلی کم یا زیاد پریودها بروز کند . یعنی پریود زود به زود یا دیر به دیر اتفاق بیفتد. حجم خونریزی در پریودها ممکن است کمتر از حد طبیعی یا خیلی زیاد باشد و یا کلا زمان و تاریخ پریود ها نامشخص باشد. در هر صورت مراجعه به یکی از بهترین متخصصهای زنان جهت تشخیص و درمان اختلال قاعدگی توصیه می شود . مشکلاتی مانند دیس منوره ، آمنوره ، بلوغ دیر رس ، بلوغ زودرس و نارسایی تخمدان نیز از مسایل مهمی هستند که نیازمند مراجعه و ارزیابی متخصص زنان می باشند.
تشخیص قاعدگی نامنظم :
سیکل قاعدگی طبیعی حدود 3-7 روز طول می کشد . طول یک سیکل قاعدگی از ابتدای یک پریود تا شروع پریود بعدی در نظر گرفته می شود که در افراد مختلف متفاوت بوده و بین 24-35 روز می باشد . اگر طول مدت سیکل از این حد کمتر یا بیشتر باشد ، غیر طبیعی در نظر گرفته شده و نیازمند بررسی است.
علل نامنظمی پریود دختران نوجوان :
همانطور که اشاره شد یکی از شایعترین علل بی نظمی پریود در دختران در طی دو سال اول بعد از شروع پریود ، این است که اکثر سیکلها بدون تخمک گذاری بوده و به مرور ، تنظیم می شود.علل دیگر شامل :
- تخمدان پلی کیستیک : یکی از مهمترین دلایل قاعدگی نامنظم دختران ، تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است که در بعضی از دختران در اوایل بلوغ علایم ان بصورت تاخیر پریود ، افزایش وزن ، جوش یا آکنه صورت و هیرسوتیسم بروز می کند.
- کیست تخمدان
- نارسایی تخمدان
- اندومتریوز
- بلوغ دیررس
- کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید
- دیابت
- استرس و اضطراب
- ورزشهای سنگین
- رژیم غذایی سخت
- مصرف سیگار و الکل
- بارداری ناخواسته : یکی از علل تاخیر پریود دختران بوده که ممکن است خیلی راحت نادیده گرفته شود و باید آن را مد نظر داشت.
- عفونت واژن در دختران
- مصرف نامنظم قرص ضد بارداری
- اختلالات هورمونی ( افزایش پرولاکتین )
درمان قاعدگی نامنظم دختران :
بهترین درمان بی نظمی پریود در دختران نیازمند تشخیص صحیح و مراجعه به موقع به بهترین متخصص زنان می باشد . تشخیص و درمان قاعدگی نامنظم در دختران در مقاله جداگانه توضیح داده خواهد شد.
شما عزیزان می توانید جهت درمان اختلالات قاعدگی در دختران و زنان به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش جراح و متخصص زنان اصفهان و فوق تخصص ناباروری مراجعه کنید. از طریق صفحه اصلی سایت ، نوبت انلاین امکان پذیر می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :معصومه اشرفی [ 1403-08-06 ]
26سال سن دارم 4سال عروسی هنوز بچه دار نشدم و دکتر هم رفتم گفت مشکل شما تخمدان شما ضعیف است شوهرم هم واریس عمل کرده مهرماه که پریود میشوم فقط دو روز خون ریزی میبینم
نوشین قریشی [ 1403-08-02 ]
من ۲۱ سالمه و سه سال اس پریود نمیشم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .