مرگ جنین در دوقلویی
مرگ جنین در بارداری دوقلویی :
آیا احتمال مرگ جنین در بارداری های دوقلویی افزایش می یابد ؟
در برخی شرایط ممکن است در حاملگی دوقلویی ، یکی از قل ها دچار مرگ در داخل رحم شود و این موضوع باعث نگرانی زیاد مادر باردار برای سلامت قل دیگر می شود. در حاملگی دوقلویی مادر ممکن است متوجه از بین رفتن حرکت جنین که از علایم مرگ جنین است بشود یا نشود . دیده شده که اکثر موارد مرگ یک قل در حاملگی دوقلویی ، مربوط به دوقلوهایی بوده که دارای یک جفت مشترک بوده اند . همچنین ناهماهنگی زیاد وزن بین دو قل ( IUGR بودن یکی از قل ها ) ، خطر مرگ جنین داخل رحم را افزایش می دهد. ( وضعیت جفت و وزن جنین ها در سونوگرافی قابل تشخیص است ) . گاهی در بارداری دوقلویی ، یکی از جنین ها مدت زیادی قبل از موعد زایمان می میرد و حاملگی با یک جنین زنده ادامه می یابد . به نظر نمی رسد که مرگ زودهنگام یکی از جنین ها بر روی جنین زنده تأثیری داشته باشد . در این موارد قل مرده کم کم به همراه جفت ، کوچک و کوچکتر می شود.
بهترین زمان زایمان در مرده زایی :
بعد از تشخیص مرگ جنین داخل رحم چه اقداماتی لازم است ؟ آیا وجود جنین مرده داخل رحم مشکلی برای مادر ایجاد نمی کند ؟
بهترین روش زایمان و بهترین زمان ختم بارداری در موارد مرگ جنین بستگی به شرایط دارد . در صورتی که مرگ جنین داخل رحم ، طول کشیده باشد ممکن است باعث اختلال انعقادی ، خونریزی و یا عفونت در مادر شود . به همین دلیل لازم است به محض تشخیص ، اقدامات زایمانی انجام شود . در صورتی که سر جنین رو به پایین باشد ، بهترین روش زایمان ، زایمان طبیعی است. به محض تشخیص مرگ جنین و در صورت عدم شروع خود بخود دردهای زایمانی ، لازم است القاء درد زایمان با دارو انجام شود. در مواردی هم لازم است زایمان جنین مرده بصورت سزارین انجام شود.
اقدامات لازم بعد از زایمان جنین مرده :
زایمان جنین مرده به هر روشی که انجام شود لازم است اقداماتی جهت تشخیص علت مرده زایی و به منظور پیشگیری از وقوع آن در بارداری بعدی انجام شود. معاینه کامل جنین ، جفت و پرده های جنینی بطور ظاهری باید در هنگام زایمان انجام شود. همچنین لازم است بررسی کروموزومی و ژنتیکی ، عفونی و کالبد شکافی جنین و نمونه برداری از بند ناف و جفت نیز صورت گیرد . این کار با ارسال جنین و جفت به آزمایشگاه پاتولوژی انجام می شود. رادیوگرافی و تصویر برداری از جنین مرده نیز به تعیین علت مرگ جنین در داخل رحم کمک می کند.
همچنین در مواردی بنا به تشخیص متخصص زنان و زایمان ، برای مادر آزمایشات سندرم آنتی فسفولیپید ، انعقادی ، کاریوتایپ ، دیابت ، بررسی از نظر فشار خون و..... توصیه می شود.
عود مرده زایی در بارداری بعدی :
آیا ممکن است مرده زایی در بارداری بعدی نیز تکرار شود ؟
در مواردی که علت مرگ جنین بیماریهای مادر مانند دیابت ، فشار خون مزمن و یا عوامل انعقادی باشند و نیز اختلالات ارثی ، امکان افزایش خطر عود مرده زایی در بارداری بعدی وجود دارد. اما خبر خوش این است که احتمال بارداری موفق بسیار بسیار بیش از عود مرده زایی که در 3 در صد موارد اتفاق می افتد می باشد.
بهترین زمان بارداری بعد از مرده زایی :
بهترین زمان بارداری بعد از یک تجربه مرده زایی ، بعد از 6-4 ماه است که مادر هم از نظر جسمی و هم روحی ریکاوری شده و آمادگی لازم را داشته باشد. توصیه میکنیم اقدام به بارداری حتما تحت نظر و با مشورت متخصص زنان و زایمان و بعد از انجام بررسی های کامل صورت گیرد. بارداری باید بعنوان حاملگی پر خطر در نظر گرفته شده و مراقبت های ویژه انجام شود.
دکتر منصوره پژمان منش جراح زنان و زایمان و فوق تخصص ناباروری اصفهان
رزرو نوبت اینترنتی : از طریق صفحه اصلی وبسایت
تلفن تماس : 03136206186 09383657786

آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مسمومیت حاملگی
تاریخ انتشار : 1399-03-11تاریخ بروز رسانی : 1403-11-22 -
خطرات هماتوم جفت
تاریخ انتشار : 1403-07-05تاریخ بروز رسانی : 1403-11-22 -
علایم دفع مکونیوم جنین
تاریخ انتشار : 1403-06-23تاریخ بروز رسانی : 1403-11-22 -
آنومالی اسکن
تاریخ انتشار : 1400-08-28تاریخ بروز رسانی : 1401-07-08 -
بارداری ناخواسته
تاریخ انتشار : 1399-04-23تاریخ بروز رسانی : 1401-08-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .