عوارض ناهنجاری های جفت در بارداری
اختلالات جفت :
انواع مختلف جفت که در مقاله قبل توضیح داده شد ممکن است طبیعی بوده و بارداری بدون هیچ عارضه ای ادامه یابد و یا ممکن است بدلیل اختلالات جفت و بند ناف ، بارداری با عارضه همراه باشد. اختلالات جفتی به علت محل لانه گزینی و یا شکل جفت ، رسوب املاح و یا بدلیل اختلال گردش خون جفت ایجاد می شوند. ناهنجاری های جفت ارتباطی به ناهنجاری های مادرزادی رحم ندارند.
عوارض ناهنجاری جفت :
انواع ناهنجاری های جفت در بارداری و پیامدهای ان در برخی موارد باعث می شوند حاملگی پر خطر محسوب شده که نیازمند مراقبت ویژه متخصص زنان و زایمان است. شایعترین انواع جفت که با عارضه همراه هستند عبارتند از :
جفت فرعی :
ممکن است در حین زایمان جفت اصلی خارج شده اما جفت فرعی در گوشه ای از رحم گیر افتاده و خارج نشود . در اینصورت خونریزی پس از زایمان رخ داده و منجر به کورتاژ جفت می گردد.
جفت حلقوی :
در موارد بسیار نادر ، جفت بصورت حلقوی یا نعل اسبی است که بافت قسمت مرکزی جفت وجود ندارد. جفت حلقوی با احتمال بیشتر خونریزی قبل از زایمان ، خونریزی بعد از رایمان و حتی IUGR همراه است.
جفت دایره ای :
در اوایل بارداری ممکن است در سونوگرافی ، جفت بصورت دایره ای گزارش شود. در ادامه بارداری و با رشد رحم ، جفت در وضعیت طبیعی قرار می گیرد. جفت دایره مانند در اوایل حاملگی مشکلی برای بارداری ایجاد نمی کند.
جفت پایین :
در اوایل بارداری ، جفت در بسیاری موارد در موقعیت پایین رحم قرار دارد . دراین موارد توصیه می شود جهت پیشگیری از خونریزی سه ماه اول حاملگی ، مادر باردار از رابطه جنسی و فعالیت سنگین و ورزش خودداری کند . در صورتی که موقعیت جفت تغییر نکرده و با رشد رحم ، باز هم جفت پایین باشد، ممکن است عوارضی مانند خونریزی در نیمه دوم بارداری ایجاد شود.
جفت سرراهی :
وقتی جفت روی دهانه رحم قرار داشته باشد ، به آن جفت سرراهی گفته می شود. جفت سرراهی هم ممکن است دلیل خونریزی نیمه دوم بارداری باشد. در صورتی که جفت سر راهی تا اواخر حاملگی بافی بماند ، زایمان طبیعی خطرناک بوده و باید سزارین انجام شود.
چسبندگی جفت :
یکی از عوارض سزارین ، چسبندگی جفت است. در مواردی که در بارداری بعدی ، جفت به محل قبلی سزارین چسبیده باشد ، پس از زایمان نوزاد ، خروج جفت با مشکل مواجه شده و یا خونریزی زیادی ایجاد می کند.
جفت کلسیفیه :
رسوب کلسیم در بافت جفت در 10 درصد تمام جفت ها در اواخر بارداری ایجاد می شود. اما در خانمهای سیگاری بیشتر و شدیدتر دیده می شود. ممکن است خونرسانی جفت در این موارد کمتر از حد طبیعی شود.
نارسایی جفت :
خونرسانی جفت بدلایلی ممکن است مختل شده وباعث قطع کامل خونرسانی جفتی شود . اختلال خونرسانی جفت در افزایش فشار خون و مسمومیت حاملگی دیده می شود. مهم ترین عوارض و خطرات اختلال خونرسانی جفت عبارتند از :
تشخیص ناهنجاری جفت :
در طی مراقبت های بارداری تحت نظر متخصص زنان ، سونوگرافی های روتین بارداری انجام شده و علاوه بر رشد و وزن جنین و میزان مایع امنیوتیک و...، یکی از مهمترین مواردی که به آن دقت می شود ، محل جفت است. در صورتی که هر کدام از اختلالات جفتی وجود داشته باشند ، سونوگرافی اضافه تر جهت پیگیری وضعیت جفت و نیز سونوگرافی رنگی انجام می شود.
با انتخاب بهترین متخصص زنان و زایمان در اصفهان ، جهت مراقبت های دوران بارداری و زایمان ، می توانید دوران بارداری را بدون نگرانی سپری کنید.
مشاوره با دکتر منصوره پژمان منش متخصص زنان و زایمان و فوق تخصص ای وی اف و تعیین جنسیت اصفهان با رزرو نوبت از طریق وبسایت و یا حضوری امکان پذیر می باشد.
آدرس مطب : اصفهان ، دروازه شیراز ،ابتدای خ چهارباغ بالا ،نبش کوی بهار آزادی ،مجتمع بهار ،طبقه دوم واحد 205
تلفن : 36206186 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چاقی در بارداری
تاریخ انتشار : 1403-05-16تاریخ بروز رسانی : 1403-05-16 -
مسمومیت حاملگی
تاریخ انتشار : 1399-03-11تاریخ بروز رسانی : 1402-10-18 -
درمان حاملگی خارج از رحم
تاریخ انتشار : 1399-08-08تاریخ بروز رسانی : 1402-08-13 -
واکسن انفولانزا در بارداری
تاریخ انتشار : 1401-08-30تاریخ بروز رسانی : 1401-08-30 -
خونریزی نیمه دوم بارداری
تاریخ انتشار : 1402-11-05تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :قلعه رودی [ 1403-02-26 ]
سایت شما خیلی علمی و عالی هست. ممنون
مریم [ 1402-11-29 ]
خانم دکتر عالی عالی و کامل توضیح دادید. خیلی دوستون دارم و سایت و پیج شما را با اشتیاق دنبال میکنم.موفق باشید.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .